Holdtræning

Klinikkens holdoversigt

På skemaerne nedenfor ses de hold som klinikken varetager samt tidspunkt og sted.

Få yderligere information omkring et hold ved at klikke på det (under opdatering) eller kontakte klinikken på (+45) 64 71 39 99 eller info@fdassens.dk.

Varmtvandstræningen består af 45 minutters fælles træning, hvor der trænes kondition, bevægelighed, muskelstyrke og balance. Det er en alsidig træning, som kan virke smertelindrende for mange patienter, da man ofte oplever støtte bevægefrihed i vandet end på land.

I træningen inddrages forskellige redskaber og et stort fokus på holdet er godt humør.

Målgruppe:

Vederlagsfri ordningen for dig med for eksempelv senfølger efter en appopleksi – blødning / blodprop.

Varmtvandsundervisning er for eksempel godt for dig med en gigtsygdom.

Oplever smerter i ryggen eller ømhed og gener i hofte / knæled.

Tidspunkt: 13:45 – 14:30
Underviser: Sarah Hjortgaard

Holdtræningen består af en times fælles træning med parkinson specifikke øvelser. Vi starter med en fælles opvarmning, hvorefter der trænes 30min cirkeltræning med henblik på styrke af over / underekstremiteter, balance, koordination og kredsløbstræning. Slutvis er der fælles udspænding.

Målgruppe:

Patienter med diagnosticeret parkinson og har en henvisning fra neurolog eller din egen læge med henblik på vederlagsfri fysioterapi. Niveauet på holdet spænder bredt. Kravet er at man er selvhjulpen og ikke kørestolsbruger.

Tidspunkt: Onsdag kl.14 – 15
Underviser: Sarah Hjortgaard

Livsglædeholdet består af en times superviseret selvtræning bestående af 10min opvarmning på eksempelvis romaskine, cykel, gangbånd eller crosstrainer efterfulgt af forskellige individuelt tilpassede øvelser og slutvis udspænding.

Her laves der på forhånd et program at din fysioterapeut, som er individuelt tilpasset til netop din problematik.

Målgruppe:

Alle med behov for superviseret træning og selvstændigt kan træne i maskiner med vejledning.

Tidspunkt: Onsdag kl. 15 – 16
Underviser: Sarah Hjortgaard

FysioPilates er en holdtræning, som tager udgangspunkt i vejrtrækning og neuromuskulær træning med fokus på at gå i dybden og arbejde med detaljer, for at sikre en god kvalitet i øvelserne.

Øvelserne kræver koncentration og motivation og handler ikke om at svede og få pulsen højt op.

FysioPilates handler grundlæggende om muskelbalance, muskelsamspil og bevægestrategier samt om at finde glæde og tryghed ved bevægelse. Der stræbes efter at finde en hensigtsmæssig balance mellem kroppens strukture, vejrtrækning og funktion. Det er et mål for træningen at kunne bevæge sig så smertefrit som muligt.

Du lærer gennem FysioPilates at intregrere de dybe mavemuskler, bækkenbunden, brystkassens placering samt stabilitet af skulderområdet og vejtrækning.

Vi starter med en stående og liggende ledopvarmning, hvor vi derefter går videre med nogle basisøvelser for nakke, lænd eller bækken og slutvis udspænding med en afspændingsseance.

Målgruppe:

For dig, der fx. oplever:

  • Rygproblemer – herunder nakke / skulder eller lænd
  • Bækkenproblematikker
  • Stress / angst

Krav:

Kan komme op og ned fra gulvet.

Tidspunkt: Onsdag kl.12:30 – 13:30
Underviser: Sarah Hjortgaard

Holdtræning med individuel træningsprogram styrke- og kredsløbstræning. Træningen består af opvarmning 5-10min. på enten en cykel, romaskine, gangbånd eller crosstrainer.

Herefter trænes der styrke på maskiner 35 min, efterfulgt af siddende øvelsesterapi med elastikker med henblik på at styrke arme og ben. Der inddrages ofte kognitive elementer i træningen også.

Målgruppe:

Neurologiske patienter eksempelvis:

  • Appopleksi patienter (følger efter blødning / blodprop).

Tidspunkt: Torsdag kl.13:30 – 14:40
Underviser: Sarah Hjortgaard

1 times holdtræning, der foretages siddende i en stol de første 30minutter og herefter superviseret træning i maskiner de sidste 30 minutter.. Træningen er med henblik på øvelser for hele kroppen, balance, koordination og muskelstyrke. Der trænes øvelser med elastikker og bolde. Afsluttes ofte med hjernegymnastik.

Målgruppe:

Patienter med nedsat funktionsniveau, der har behov for siddende træning og fx. ikke kan komme op og ned fra gulvet.

Tidspunkt: Onsdag kl.10 – 11.
Underviser: Sarah Hjortgaard

Varighed: 55 min

Træning for seniorer, der ønsker at træne på hold, i rolig omgiver uden alt for meget larm og uden høj musik.

Formålet er primært at styrke kroppens muskelkorset og udfordre vores balance i stående eller siddende position.

Under træningen kommer vi til at være i forskellige udgangsstillinger. Vi starter som regel stående, kommer herefter ned og ligge på gulvet (på bløde måtter) dvs. liggende på ryggen, på siden og på maven og kommer så op igen på ”knæ-fire” stilling og helt op igen til sidst.

Deltager: Selvhjulpen i at komme op og ned fra gulvet.

Træningen foregår i lukket træningssal.

Varighed: 60 min

Deltager: Primært træning for pt. med slidgigt i hofte og/eller knæ. I nogen tilfælde er pt. også i ”venteposition” og indstillet til operation. Her er der mulighed for, at deltage på holdet i et såkaldt ”præoperativt” forløb, for at styrke muskulaturen omkring hofte og knæ inden operation. Ligeledes kan der være plads for evt. pt., som er blevet opereret og har fået med nye hofter og knæ.

Pt. er ofte henvist til GLA😃 træning igennem egen læge.

Inden opstart er der fortaget en undersøgelse og pt. er blevet introduceret i øvelserne.

Formål:

Igennem en kontinuerlig træning på 8 uger, få styrket muskulaturen omkring hofter og knæ. Genvinde og bedre bevægelighed og forhåbentlig være smertefrit i hofter og knæ efter forløbet.

Træningen foregår i lukket træningssal.

Holdet henvender sig dig, der har behov for at få trænet hele kroppen på et overskueligt niveau. Holdet passer f.eks. godt til personer med gigt, eller dig der ønsker forbedre eller vedligeholde dit funktionsniveau.

På dette hold er der fokus på generel træning af hele kroppen. Den første halvdel af træning foregår siddende på en stol. Her startes der altid med en grundig opvarmning af alle kroppens store led. Når kroppen er blevet varm, rettes der fokus på at få pulsen op, samt styrkeøvelser til hele kroppen. Dette gøres ved brug af egen kropsvægt, samt forskellige redskaber, såsom håndvægte, elastikker og maskiner. Der vil ofte være træning på måtter, så det er et krav at du selvstændigt kan komme op og ned fra gulv.

Dette hold henvender sig dig som har udfordringer med balancen, af den ene eller anden årsag, og ønsker at forebygge fald. Det er underordnet om du bruger stok, rollator eller kan gå uden. Alle øvelser justeres så de passer til den enkeltes niveau.

Der startes altid med en kort opvarmning siddende på stol. Der vil efterfølgende være fokus på at forbedre vigtige funktioner, som kan have stor betydning for en velfungerende hverdag. Dette kunne f.eks. være gangfunktion, samle noget op fra gulvet og rejse sig fra siddende. Der vil således være øvelser som træner både din statiske og dynamiske balance. Deltagerantallet på holdet holdes lavt, så der er tid til rette og justere på den enkelte.

Holdet henvender sig primært til personer under 35 år, der ønsker superviseret holdtræning. Der intensitet på træningen, men der tages selvfølgelig hensyn den enkeltes skavanker og udfordringer.

De første 10 minutter bruges på opvarmning inden øvrige træning. Dette foregår typisk individuelt på en kondicykel, romaskine, gangbånd eller lignende. Efterfølgende vil der være fokus på puls- og styrketræning. Træningen foregår både i maskiner, med vægte og andre relevante redskaber. Det vil variere om træning består af individuel træning med supervision fra fysioterapeuten eller cirkeltræning – dette aftales internt på holdet.

(+45) 64 71 39 99
info@fdassens.dk